Ruud van den Broek

'Ik ben dankbaar voor de ontwikkeling, die ik zie bij de deelnemers.'

foto van Ruud

Ik ben geboren in Capelle aan de IJssel op 31 Juli 1959. Ik werd op vrij jonge leeftijd wees en moest al jong 'volwassen' worden. Op latere leeftijd ontdekte ik de emotionele gevolgen daarvan. Op eigen initiatief ben ik met mezelf aan de slag gegaan. Ik heb diverse trainingen gevolgd: Emotioneel lichaams werk; Tantra; NLP; Relatie jaartraining en 'denken voelen doen' op kasteel de Schans.

In die tijd ontdekte ik biodanza op het eigentijds festival. Ik merkte, dat ik in biodanza volledig mijn ei kwijt kon. Na het tweede festival ben ik mee gegaan naar Griekenland voor een biodanza vakantie. Het voelde voor mij als een warme familie. Na deze vakantie ben ik de weekendschool in Amsterdam gaan volgen. Later heb ik me ingeschreven om biodanza leraar te worden. De opleiding heb ik met goed gevolg afgerond in Rotterdam op de biodanza school van Gerry en Catherine.

Vanaf het moment dat ik les ging geven is mijn ontwikkeling in een stroomversnelling gekomen. Ik voelde de verantwoordelijkheid voor en verbonden met mijn geboren zoon Teun Ruben, de biodanza groep en de leerlingen van de biodanzaschool, die ik begeleidde. Biodanza is een centrale plaats in mijn leven gaan innemen. Ik organiseer en begeleid inmiddels bijna vijftien jaar vivencia's in activiteitencentrum Djoj en begeleid leerlingen van de Biodanza School van Rotterdam. Naast mijn toewijding aan biodanza, ga ik sportklimmen, kanovaren, tuinieren en werk als glazenwasser.

De volgende boeken waren voor mij een inspiratiebron: “De kracht van echte mannen” van David Deida en “Liefhebben” van Barry Long.