Vivencia

 

Bij biodanza staan de vijf lijnen van vivencia centraal. De levensthema's die nodig zijn voor een harmonieus leven, zelfontwikkeling en het ervaren van warmte en welzijn worden vervat in deze vijf lijnen. In iedere vivencia is afwisselend aandacht voor deze lijnen. Hierdoor ontwikkel je het gehele palet van innerlijke kwaliteiten.

Vijf lijnen van vivencia

biodanza vivencia

Vitaliteit is het leven met energie tegemoet treden en een goede balans vinden tussen actie (geven) en rust (ontvankelijkheid). Deze lijn brengt je in contact met jouw levensenergie en voedt deze, zodat je kunt uitreiken naar wat je nodig hebt.

Creativiteit is jouw bron om je leven vorm te geven en geluk te creëren. Het is de bewuste scheppende kracht in jezelf, waarmee je de wereld voor jezelf en anderen aangenamer kunt maken. Deze lijn versterkt je identiteit. Door onze creativiteit in dienst stellen van ons leven gaat alles stromen en word je zelf de hoofdrolspeler in je leven.

Affectiviteit is onze natuurlijke mogelijkheid tot liefhebben, verbinding te maken met en genegenheid te voelen voor wat ons omgeeft. Zonder verplichting, zonder verwachting, maar met zuivere hartsverbinding.

illustratie

Seksualiteit is de scheppende levenskracht. Veelal plaatsen wij een embargo om onze instinctieve erotische gevoelens. We verschuilen ons dan in zogenaamd passend gedrag. In Biodanza wordt dit aspect van het leven op zachte wijze herontdekt. Je vermogen om tot intensiviteit en verdieping te komen in realties neemt daardoor toe.

Transedentie is de mogelijkheid om verder te voelen en te zien dan het ogenblik, om onze persoonlijke relatie met het geheel te ervaren.

Wat is biodanza.

Vivencia met Ruud

Iedere vrijdagavond
- behalve schoolvakanties

Routebeschrijving

Meld je nu aan!


Info

Wat is biodanza
Rolando Toro
Boek over biodanza
IBF
Effect van biodanza
Onderzoek naar biodanza


illustratie

Ervaringen

“Ik kan beter bij mezelf blijven.”

“Ik voel me meer verbonden.”

“Ik ben opener en losser.”

“Ik pieker minder.”

“Ik geniet meer.”

illustratie

illustratie